Farge

fargeteori tut.jpg

Fargeteori

Hvorfor lære mer om farger?

Dersom man er involvert i utarbeidelsen av design eller visuelle kreasjoner, vil det være verdifullt å ha en forståelse av farger. Valg av farger kan ofte synes mystisk, og mange tenker at fargevalg er noe man må snuble over, eller bare føle at et valg «føles riktig». Men her vil vi forsøke å gi deg en grunnleggende innsikt som kanskje gjør deg mer selvsikker i dine valg av farger.

Mennesker oppfatter farger på hver sin måte, og det er ingen garanti at noen av oss oppfatter farger helt likt. Derfor trenger vi en måte å kunne kommunisere farger effektivt, for å lette arbeidet med produksjoner som innebærer fargebruk.

Klikk under for å lære litt mer om teorien bak farger, fargesystemer, fargesirkelen, hvordan velge farger som harmonerer med hverandre, og mye mer!

Innføring i fargeteori del 1

Innføring i fargeteori del 2